0497-535737 info@kimtim.nl

Duurzaam bouwen

Onze filosofie is om zoveel als mogelijk actief en positief bij te dragen aan ons ecologisch systeem. We willen zoveel als mogelijk ecologisch verantwoord bouwen en werken.

Dat betekent dat we ook concreet kijken naar ecologische bouwmaterialen die in de markt voorhanden zijn. Kerakoll is daarin een toonaangevend merk wat vele bouwmaterialen voorhanden heeft, als ecologische lijmen, ecologisch stucmateriaal, ecologische voegenspecie enzovoorts. Hier kunt u meer informatie vinden over de producten van Kerakoll.

Circulair bouwen.

Bouwmaterialen die vanuit sloopwerken beschikbaar komen worden door ons beoordeeld voor hergebruik. Daarnaast voeren wij afval gescheiden af om daarmee de circulaire economie te ondersteunen.

Innovatieve bouwmaterialen

Vanuit de praktijk delen wij onze kennis en kunde met derden, waaronder onze bijdrage aan onderwijs in de bouw. Wij stimuleren de verwerking van nieuwe innovatieve en circulaire bouwmaterialen die de circulaire economie ons aanreikt, denk daarbij aan nieuwe plaat-materialen van hennep-isolatie of bijvoorbeeld nieuw samengestelde materialen voor wand- en keukenpanelen.